Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 2, jaargang 6, juli 2024
Welkom
Zo de eerste helft van het jaar zit er alweer op, tijd voor Nieuwsbrief nr 2 van dit jaar.Er staat weer het een en ander te gebeuren en we hebben ook nog wat leuke nieuwtjes te melden. Ik zou zeggen, veel leesplezier!
Van het bestuur
In de laatste leden vergadering verkozen als nieuw bestuurslid, heeft Aad Kester direct de handen uit de mouwen gestoken.Hij gaat als contactpersoon tussen bestuur en commissies fungeren en heeft inmiddels de website gerenoveerd. En dan bedoel ik ook echt gerenoveerd. De oude website is de prullenbak in gegaan, die heeft haar werk gedaan, maar was hopeloos verouderd en er is een frisse nieuwe website opgezet, met als adres, www.mazijkdepetanque.nl.Het ziet er mooi uit zeker een bezoek waard. Nog niet helemaal compleet, maar dat is een kwestie van tijd. Heb je nog tips of opmerkingen over de website dan kun je die sturen naar, webmaster@mazijkdepetanque.nl of je kan het natuurlijk ook gewoon tegen Aad zeggen.
Op 11 mei is er weer een open dag geweest. De oorspronkelijke opzet was om dit iedere eerste zaterdag van mei te doen, maar omdat dit jaar de eerste zaterdag op 4mei viel vond het bestuur het netter om het een weekje te verzetten.De opkomst viel tegen, zeker vergeleken met die van vorig jaar, we mochten 8 belangstellenden verwelkomen en het heeft 1 nieuw lid opgeleverd.Wel hebben we met een leuk interview in de krant gestaan, maar misschien was dat een beetje laat, bovendien werd de betreffende editie nogal in beslag genomen door de verslagen van Koningsdag.
Wat op dit moment goed loopt, zijn de clinics, Tiny Pettinga heeft het er maar druk mee.Afgelopen zaterdag was er een grote groep, man of 75, die een feest te vieren hadden en daar een potje jeu de boules aan koppelden. Volgens Tiny was het een succes. En in augustus staan er nog twee op het programma.
Zoals jullie inmiddels weten is er voor de trainingen in de maanden juni en juli een zomerstop ingesteld, er kan wel gebould worden maar er is geen training. Naar ik heb begrepen is het nog steeds erg gezellig op de maandag ochtend, gewoon lekker twee potjes boulen met eenkopje koffie tussendoor is ook wel heel leuk.
Tot slot nog even een vraag, zou iedereen die een geldig EHBO-diploma heeft dit willen melden via secretariaat@mazijkdepetanque.nl
Wedstrijdzaken
De nieuwe wedstrijdcommissie is inmiddels ook al van start gegaan.Om te beginnen is er een soort taakverdeling gemaakt en die ziet er als volgt uit:Ben van Leeuwen; alg. coördinatie en externe contacten/ wedstrijdtafelFred Drent; wedstrijdtafel, spelleider, On-TipTiny Pettinga; prijzen, wedstrijdtafel, clinicsDirk van der Leer; verslaglegging, spelleider, interne communicatie, adviesNamens het bestuur; Aad Kester.
De wedstrijdcommissie gaat dus alles regelen wat met de sport jeu de boules te maken heeft, met uitzondering van de trainingen. Dat ligt op het bordje van de trainers en het bestuur.Wil je iets weten over te organiseren toernooien, het mailadres is wedstrijdzaken@mazijkdepetanque.nl
Opgeven voor toernooien gaan we met ingang van volgend jaar ook anders doen. We gaan On-Tip gebruiken, zodat aanmeldingen op 1 plaats terecht komen en fouten in de aanmelding voorkomen kunnen worden. In een volgende Nieuwsbrief kom ik hier nog even op terug.
Dan het volgende, we zijn door de jeu de boule club uit Bunnik benaderd voor het organiseren van een clubontmoeting.We hebben hierop positief gereageerd en de datums vastgesteld, we willen op 25 juli en 8 augustus spelen. De bedoeling is dat beide clubs met tenminste 5 teams deelnemen, er worden per dag 3 partijen gespeeld. Opgeven kan via wedstrijdzaken@mazijkdepetanque.nlVerdere informatie volgt, ik stuur daar zodra dit bekend is nog een aparte mail over rond.
Terwijl ik dit schrijf zit ik ondertussen wat mistroostig naar buiten te kijken waar het weer gezellig herfst is. Dat was vorige week wel anders, stonden we onder een stralende zon op de baan het Kersentoernooi te spelen.Het was weer een geslaagde dag, 30 teams deden mee, uit heel het land.De kersen smaakten goed en de geheel vernieuwde gelegenheidswedstrijdleiding in de persoon van Aad Kester en Teo Gorter hadden het allemaal weer prima voor elkaar. Fred Drent maakte van de gelegenheid gebruik om als stagiair mee te kijken in het wedstrijdprogramma.De plaatsen 1 tot en met 12 ontvingen een mooi pakket, zoals altijd en dit keer voor het laatst ingekocht en samengesteld door onze leden, onder leiding van Trudy den Heijer, vanaf deze plek; chapeau.Voordat de prijzen werden uitgedeeld heeft het bestuur Cor Hagenaars nog bedankt voor zijn inzet voor de wedstrijd commissie in de afgelopen jaren.
Na de clubontmoeting met Bunnik is het eerstvolgende toernooi het Mazijk Open Petanque.Net als vorig jaar gaan we weer iedereen die daar zin in heeft op 31 augustus uitnodigen om bij ons een balletje te komen gooien. Inschrijving kan weer per doublette, of individueel, dus ik heb weer leden nodig die zich beschikbaar willen stellen om nieuwe mensen onder hunhoede te nemen. We spelen weer drie partijen.
Activiteiten
En een nieuwe rubriek, zoals in de vorige Nieuwsbrief gemeld, hebben we binnen de vereniging nu ook een activiteiten commissie. Onder deze kop vindt u voortaan de mededelingen van deze commissie terug.Om uw geheugen even op te frissen, die bestaat uit Joop van Os, Tua Roose, Mimi van Brummelen en Hans van Haaren.Ze zijn al lekker bezig geweest, zo is er ondersteuning verleend bij de open-dag en bij de open dag en het evenement Eten bij Agnes in Cothen.Het afwegen en sorteren van de kersen voor het Kersen toernooi is ook door hun gedaan, bij Tua in de tuin, onder het genot van een tompouce, ik heb de foto’s gezien, het zag er erg gezellig uit.Eerstvolgende activiteit wordt nog over nagedacht.
Agenda
25 juli, clubontmoeting Bunnik8 augustus, 2e deel clubontmoeting Bunnik31 augustus, Mazijk Open Petanque22 september, man/vrouw toernooi27 oktober, wintertijd toernooi
Tot Zover,Namens het bestuur,Dirk van der Leer