Jeu de Boules, Wijk bij Duurstede

Welkom op de nieuwe website van jeu de boules vereniging Mazijk de Petanque.


Het was soms een beetje puzzelen maar hier is hij dan: De nieuwe website van jeu de boulesvereniging Mazijk de Petanque.Door de veranderde layout vinden wij dat de zaken gemakkelijker op de website te vinden zijn. 

Het is onze bedoeling om in de toekomst de website vaker te gebruiken voor aankondigingen en naslagwerken. Ook kun jij je voortaan voor de toernooien  inschrijven door op de linkjes te klikken onder de flyers van het betreffende toernooi. Je komt dan op het inschrijfformulier in Ontip terecht. Uiteraard blijft het ook mogelijk om je aan te melden door een mailtje te sturen naar het mailadres dat op de flyer staat.
De website is nog niet helemaal af, we blijven er aan werken. Zo kun je momenteel nog geen berichten in het gastenboek plaatsen. Wanneer dat kan: Dan kun je te zijner tijd hier lezen.
Zie je fouten op de site, meld die dan aan webmaster@mazijkdepetanque.nl

Historie van Mazijk de Pétanque 


Jeu de boulesclub Mazijk de Pétanque werd officieel op 3 september 1985 opgericht. Er werd toen al een tijdje gebould op de Mazijk, een pittoresk stukje in Wijk bij Duurstede, dat deed denken aan mooie plekjes in Frankrijk. De naam Mazijk sierde een gracht (oorspronkelijk Arkgracht geheten) die in het midden van de 15de eeuw de verbindingsweg was tussen het kasteel en de kerk. David van Bourgondië, die een bastaardzoon was van Philips de Goede en die via allerlei politieke intriges benoemd was tot bisschop van Utrecht, woonde op het kasteel Duurstede. Het verhaal gaat dat hij vaak onder muzikale begeleiding de Mazijk opgevaren zou zijn. In de zeventiende eeuw werd de gracht gedempt. Mazijk is een naam uit de16e eeuw, ontleend aan de familie van Maseijck, die daar ter plaatse woonde. Mazijk de Pétanque heeft sinds september 1997 haar speelterrein op het sportpark Mariënhoeve en voldoet aan alle voorwaarden van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) om grotere toernooien te kunnen organiseren. Met veel vrijwilligerswerk werd er gezamenlijk een overdekte accommodatie gebouwd: de Dojo voor de judosport en het Boulodrôme voor de jeu de boules. Beide afdelingen beschikken nu over een zeer moderne sportgelegenheid waar elk clublid trots op kan zijn.


ClinicsVoor bedrijfsuitjes, bijeenkomsten voor familie of onderdeel van een ander arrangement zijn er diverse mogelijkheden om kennis te maken met de Jeu de Boulesport.
Maar ook voor schoolklassen is het een verrassend uitje.
Het is een genot om te zien met welk enthousiasme en fanatisme de ballen worden gegooid.
U speelt samen een partijtje maar kunt daarna ook met elkaar gezellig kletsen en genieten van een drankje.
En is het slecht weer dan beschikken wij in onze Boulodrôme over 8 overdekte banen. Hierop kunnen tot 32 personen gelijktijdig spelen.
Ook kunt u voor een hapje of drankje gebruik maken van een gezellige kantine.
U bent dus niet afhankelijk van het weer.

De kosten voor een clinic van maximaal 2 uur bedragen €5,00 per persoon met een minimum van €100,00.


Heeft u als particulier een feestje en wilt u bij die gelegenheid een partijtje komen spelen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De kosten hiervoor bedragen €2,50 per persoon met een minimum van €50,00.Mazijk Open Petanque

Op 31 augustus wordt onze jaarlijkse open tournooi weer gehouden voor een ieder die het leuk vindt om een balletje te gooien. U heeft dan de mogelijkheid om kennis te maken met onze ontspannende petanque sport.


De koffie staat vanaf 10.30 uur klaar. 

Aanmelden kan via de volgende link:

Inschrijven Mazijk Open .


U kunt zich ook aanmelden door een mail te sturen naar wedstrijdzaken@mazijkdepetanque.nl.


U wordt gekoppeld aan een lid dat de nodige ervaring met Petanque heeft. We spelen dan 3 partijen.


We starten met spelen vanaf 11.00 uur. 


Zien we u ook verschijnen??